Movisie Participatieprijs 2012

De MOVISIE Participatieprijs is een nieuwe prijs, die jaarlijks een project bekroont dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. In 2012 is het thema arbeidsparticipatie: ‘Werken naar vermogen: help iederéén aan een baan!’. Nog veel te veel mensen hebben te weinig kansen op de arbeidsmarkt. Wat is de succesvolle, effectieve aanpak om dit te veranderen? Hoe haal je als werkgever deze mensen erbij?

Inspirerende projecten gezocht
De Participatieprijs gaat inspirerende, succesvolle projecten bekronen en tegelijkertijd de kennis over deze initiatieven aan veel meer partijen doorgeven. MOVISIE wil bevlogenheid van werkgevers en andere cruciale spelers in het werkveld laten zien, en zo meer bedrijven en organisaties inspireren.
De winnaar krijgt naast de eer een methodiekprijs van 40 uur waarmee zij een professional aan hun project kan laten werken. MOVISIE gaat de beste projecten op allerlei manieren onder de aandacht brengen. De Participatieprijs is de opvolger van de Diversiteitsprijs, die MOVISIE de afgelopen vijf jaar heeft georganiseerd.

Projectleiders Jamila Achachah en Henna Goeptar over de MOVISIE Participatieprijs:
‘Arbeid is één van de belangrijkste vormen van participeren in de maatschappij. Werk geeft je een inkomen, waardering en voldoening, en zorgt ook voor structuur en contacten in je leven. Maar bepaalde groepen komen maar niet aan de bak. Denk aan oudere vrouwen zonder opleiding, jongeren die voortijdig hun school hebben verlaten of gehandicapten van allochtone afkomst. Vaak zitten zij al langere tijd zonder werk en raken zo steeds meer buitengesloten. Dat is voor niemand goed. De afgelopen jaren zijn bedrijven, zoals Albert Heijn en KPN, deze groepen kansen gaan bieden. Dat blijkt ook die werkgevers verrassende voordelen te bieden. Die ‘win-win projecten’ gaat MOVISIE bekronen en de kennis erover zullen we zo breed mogelijk verspreiden.’

Deelnemen aan de MOVISIE Participatieprijs 2012

  • Als u een project wilt voordragen voor de MOVISIE Participatieprijs 2012 doet u dit door het deelnameformulier op www.movisie.nl/participatieprijs in te vullen.
  • Deelname aan de MOVISIE Participatieprijs 2012 is mogelijk:
    1. Op voordracht: het MOVISIE projectteam en haar adviesgroep zoeken actief naar relevante projecten om voor te dragen voor de MOVISIE Participatieprijs 2012.
    2. Op eigen initiatief of initiatief van een ander: inzending van het project kan door de ontwikkelaar, bedenker, uitvoerder, deelnemer, betrokkene van het project.
  • U kunt meerdere projecten insturen. Per project vult u steeds een nieuw formulier in.
  • Vanaf 1 mei kan iedereen projecten voor de MOVISIE Participatieprijs via het deelnameformulier op www.movisie.nl inzenden. De deadline is 14 september 2012.

Kijk voor meer informatie op www.movisie.nl/participatieprijs of neem contact op met Paul van Yperen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s