Fondsenwerven

Voor een goed idee is altijd geld!
Cursus Praktijkgericht Fondsenwerven voor non-profitorganisaties

Voor wie
Voor iedereen die financiering zoekt voor nieuwe activiteiten en/of projecten in de non-profit sector, zoals gezondheidszorg, welzijn, cultuur, sport en vrije tijd.

Praktijkgericht
Een praktijkgerichte cursus, met name gericht op de werving van vermogensfondsen. De cursus bestaat uit drie dagdelen.
* Dag 1: introductie in Fondsenland, de zoektocht naar fondsen, succesfactoren en praktische tips.
* Dag 2: het maken van stappenplan en het schrijven van een projectaanvraag voor de fondsen, aangevuld met concrete en specifieke ervaringen om de kans van slagen te vergroten.
* Dag 3: de begroting en financieringsplan en aandacht voor de verantwoording naar de fondsen.

Werkwijze
De cursus bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Er wordt gewerkt met afwisselende werkvormen. Daarnaast worden er huiswerkopdrachten gegeven. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Vanuit praktijkervaring worden vele concrete voorbeelden en tips gegeven. Na de eerste cursusdag ontvang je een handleiding en na afloop een gratis abonnement op de digitale nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in fondsenland.

Kosten
€ 325 euro (excl btw) voor drie dagdelen, inclusief handleiding en cursusmateriaal

Waar en wanneer
De cursus wordt gegeven in Arnhem, op 3 dinsdagen van 13.30 – 17.00 uur, 1 keer per 2 weken.

Data
Er zijn nog geen nieuwe data bekend.

Aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding, stuur een mail naar info@ervaringskennis.nl

Reacties
De cursus heeft veel inzicht opgeleverd en heel veel weetjes. Door jouw enthousiasme begint het zelfs “leuk” te worden te stoeien met aanvragen! Het feit dat er volop mogelijkheid was om vragen te stellen en er volop uitleg was over projecten waar de cursisten mee bezig waren, maakt dat je veel inzicht krijgt in de materie. De manier waarop jij de stof behandelde maakte dat het niet saai werd. De quiz is heel erg leuk om te doen en maakt de stof gelijk een stuk minder zwaar. Dank voor je enthousiasme en de fantastische manier van “lesgeven”!!!
– Marjon Meijers, Stichting Doe Maar Zo en Culturix, Eindhoven

Ik wilde vooral veel praktische informatie over het aanvragen van fondsen. En dat heb ik meer dan gekregen. Zelfs nog direct toegepast op eigen onderwerpen. Ik vond de cursus ‘precies pas’. Ik kon steeds geconcentreerd blijven en dat terwijl we ‘lange’ middagen maakten. Dat betekent voor mij dat het interessant en boeiend was en dat het goed werd gepresenteerd. Ik vind een spelelement altijd heel goed. Dat ik die nu ook nog gewonnen heb. Het was echt leuk en leerzaam Ellen. Heb je trouwens nog meer cursussen in de aanbieding?
– Sandra Overbeek, Buro Opaal, Utrecht

Ik wil je nogmaals bedanken voor de cursus. Het is namelijk gewoonweg heerlijk om les te krijgen van zo’n goede docent! Voor mij was de cursus als een kado; een ontdekkingstocht door een nieuwe wereld waar we vaardig doorheen geloodst werden. Tegelijkertijd heb je met je enthousiasme, positiviteit en het benadrukken van het gebruiken van je gezonde verstand mij moed en vertrouwen meegegeven om zelf verder te zoeken. Dat is het belangrijkste wat mij gegeven had kunnen worden.
Én veel meer dan ik van een cursus heb durven verwachten: Ik kwam voor een indruk, wat feiten en wat cijfers en kreeg een goede basis én enthousiasme, positiviteit en plezier.
Dank je wel
– Renée van der Veen, secretaris Anoiksis, Amsterdam
Nog meer mogelijkheden:

Cursus in-company
Het is ook mogelijk om de cursus in-company te verzorgen op locatie van de betreffende organisatie.

Introductieworkshops
Op verzoek geef ik introductieworkshops van 1 uur, bijvoorbeeld op congressen of contactdagen, om een eerste introductie te geven te geven van de vele mogelijkheden van fondsenwerving.

Cursus Praktijkgericht Fondsenwerven:
Deze cursus geef ik ook bij de Academie Zorgbelang Gelderland, voor alle aangesloten organisaties van Zorgbelang Gelderland.
Wil je hier meer over weten? kijk op www.zorgbelanggelderland.nl of stuur een mail naar ellenspanjers@zorgbelanggelderland.nl

Fondsenwerving in de Praktijk
Binnen de minor aan voltijdstudenten van Windesheim Hogeschool en HBO-cursusmodules Fundraising Grantmaking & Sponsoring Windesheim


Meer informatie: waarom geef ik deze cursus?
In 2000 ben ik gestart met fondsenwerven, om financiering te vinden voor nieuwe activiteiten en projecten. Dat ging boven verwachting goed.  Ik heb ik jaarlijks fondsen aangeschreven om nieuwe projecten te realiseren. Ik heb ervaring opgedaan met het aanvragen van financiering bij ruim 30 verschillende fondsen, zowel landelijke fondsen alsook regionale fondsen. Het is een uitdaging om elke keer weer de juiste financiering voor een nieuw project te vinden, zodat weer nieuwe initiatieven kunnen worden gestart. Ik heb altijd wel wensen en ideeën. Deze heb ik beschreven in projectplannen en vervolgens ben ik fondsen gaan zoeken om de projecten te financieren. En met succes. Voor mij is fondsenwerving geen doel, maar een middel  om nieuwe projecten te kunnen financieren.

Eigen ervaring
Inmiddels heb ik in de afgelopen 10 jaar nu meer dan 1 miljoen euro ontvangen van vele fondsen om nieuwe projecten en activiteiten te realiseren. Tot nu toe ben ik ook altijd inhoudelijk actief bij de ontwikkeling en uitvoering van de projecten. Bekijk het overzicht van succesvolle projecten die gefinancieerd zijn door fondsen.

Cursus
In 2006 ben ik bij Zorgbelang Gelderland gaan werken en heb ik al mijn ervaringen gebundeld en heb een cursus Praktijkgericht Fondsenwerven ontwikkeld, speciaal voor cliëntenorganisaties. Lees het artikel in Vraag aan Bod, met ervaringen van de deelnemers aan de cursus. Inmiddels heb ik deze cursus ruim 25 keer gegeven in de afgelopen 5 jaren.
Vanaf 2011 
ben ik deze cursus ook als ZZP’ er gaan geven voor projectmanagers, ZZP’ers en commnicatiemedewerkers voor professionele organisaties, in de zorg, welzijn, kunst en cultuur. Een praktijkgerichte cursus, die bestaat uit 3 dagdelen. Deze cursus is specifiek gericht op projectfinanciering.  Lees hier de referenties van deze cursus.

Al mijn ervaringen rondom fondsenwerving wil ik graag overdragen aan anderen via de Cursus Praktijkgericht Fondsenwerven. Er wordt zovaak gezegd dat er geen geld is voor nieuwe activiteiten of projecten. Het tegendeel is waar. Er zijn wel degelijk mogelijkheden, de vraag is… hoe en waar vind je de financiering voor jouw project?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s