Bijzondere momenten

Twee prijzen voor Een Steekje Los? een eigenwijs spel!
Op 20 november 2014: De Innovatieprijs € 10.000 voor het beste vernieuwende project in de gezondheidszorg, van Stichting Voorzorg Utrecht en op 9 oktober 2014: De Hersenbokaal € 35.000, voor het beste project gericht op mensen met een hersenaandoening en kwaliteit van leven, van Hersenstichting Nederland. Lees hier het hele blogbericht
ridder lintjeTotaal onverwacht, nooit aan gedacht en nooit verwacht.
Vrijdag 25 april 2014 was het lintjesregen. En ik heb een lintje gekregen.  Niet zomaar een lintje, het is een Ridderlintje Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Dat had ik zelf nooit kunnen bedenken. Ik dacht nog, ik ga thuis wel googlen om te kijken wat het precies betekent. Even later kreeg ik het blauwe koffertje en zag een bewaardoosje en een koker.  Ik zag als eerste een flyer en ik zei toen ‘dat zal de gebruiksaanwijzing wel zijn’. Was eigenlijk voor de grap, later bleek dat er een echt instructieboekje bij zat. Nooit bij stilgestaan.
Tot zover de samenvatting. Nieuwsgierig naar de beelden?
Bekijk de volledige uitzending Gelderland Vandaag 25 april 2014 (vanaf 11.37 min)
of bekijk  de reportage van Omroep Gelderland.
Nieuwsgierig naar het hele verhaal achter de schermen… lees dan gewoon verder…
2011: 2x Genomineerd voor de IZZ Mooi Mens Verkiezing
IZZ heeft grote bewondering voor alle zorgmedewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor anderen. Deze mensen verdienen het om in het zonnetje te staan. Daarom organiseren wij sinds 2007 de Mooi Mens Verkiezing. Daarin gaan we op zoek naar bijzondere zorgmedewerkers die een inspiratiebron zijn voor anderen.
Ellen Spanjers
creatief spin in het web, projectleider, adviseur, consulent bij Zorgbelang Gelderland

ellen is mijn Mooi Mens omdat…

Ellen zet haar ervaringskennis in om op een respectvolle, creatieve en ontzettend betrokken wijze talenten van anderen tot bloei te laten komen.
Ze inspireert en motiveert, bundelt krachten en kwaliteiten van de mensen die ze ontmoet en toont altijd oprechte interesse in hoe het met mensen gaat, of het nou collega’s, patiënten of andere mensen zijn die ze ‘zomaar’ tegenkomt.
Afgelopen tijd heeft zij zich binnen haar werk bij Zorgbelang Gelderland onder andere ingezet om de Theatergroep voor en door de ggz op te zetten (www.defirmazorgbehang.nl) en het educatieve gezelschapsspel een Steekje los? (www.eigenwijsspel.nl) te ontwikkelen; van idee tot praktische uitvoering. Ook voor zij zich voor Zorgbelang Gelderland inzette heeft zij waardevolle bijdragen geleverd aan de zorg door de oprichting van ZieZo (www.ziezo.eu); een zelfhulporganisatie voor mensen met een eetstoornis. Onder andere de opening van het Praktijkhuis zorgde er voor dat mensen met een eetstoornis elkaar op een ontspannen manier konden ontmoeten en er altijd een plaats was waar ze welkom waren. Ze brengt mensen van binnen en buiten de ggz en gz samen, en weet een ieder te motiveren en te inspireren. Altijd oprecht, altijd geïnteresseerd, altijd betrokken.
Ik denk dat de nominatie van Ellen breed gedragen zal worden door een ieder die ooit met Ellen samen heeft gewerkt. Wat mij betreft is er niemand die de nominatie meer verdient dan Ellen voor haar jarenlange waardevolle inzet voor patiënten, cliënten en hun omgeving. 
Aangemeld door: Jory Schoondermark
scheidend projectleidster De Firma Zorgbehang bij zorgbelang gelderland

ellen is mijn Mooi Mens omdat…

zij vol energie zit en dat er altijd uit laat komen. Zelden voor zichzelf, want het iemand van de achtergrond! Maar ze zet alles wat ze heeft in voor haar idealen. Ze heeft zelf als cliënt de psychiatrische kant van het leven leren kennen en later die ervaringen in- en omgezet om anderen met dezelfde of vergelijkbare problematiek te helpen. Ze richtte ZieZo (www.ziezo.eu) op en toen ze later bij Zorgbelang ging werken richtte ze een theatergroep op (www.defirmazorgbehang.nl) op. Niet dat ze zelf iets op het podium kan of wil. Maar er zijn mensen met een GGz-achtergrond maar met óók een passie voor theater en vaak een professionele theaterachtergrond. Die kunnen door hun problematiek vaak niet meer met hun passie aan de slag. Maar dacht Ellen: als die nu eens hun ervaringen en problematiek zouden kunnen inzetten in belevingstheater! De Firma bloeit inmiddels en krijgt vanuit het hele land opdrachten om te spelen: voor een congres van huisartsen of vaktherapeuten tot voor een bijeenkomst van familie van autisten… Nu moet Ellen vanuit Zorgbelang stoppen! En het zo mooi zijn als zij nu eens zelf op het podium, of zelfs een voetstuk zou kunnen staan en een applaus in ontvangst zou kunnen nemen! Zie ook: www.ervaringskennis.nl
Aangemeld door: Mirjam Giphart, speler van De Firma Zorgbehang


Advertentie

Eén reactie op “Bijzondere momenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s