Het beste E-dee is 3.000 euro waard

Ehealth logoDoe mee met ‘Het Beste Cliënten E-dee’ en win 3.000 euro
Ben jij een (ex-)cliënt bij een tweede of derdelijns ggz-instelling en heb jij een idee waarmee je de zorg via internet of andere technologie verbetert? Verwerk je kennis en ervaring dan in een ‘e-mental health idee’. Het beste ‘E-dee’ wordt beloond met 3.000 euro.

E-health in de geestelijke gezondheidszorg
De laatste jaren wordt er veel gesproken over “e-health” of “e-mental health” in de geestelijke gezondheidszorg. Wat is e-health eigenlijk? Grofweg kun je zeggen dat e-health zorg is waarbij het persoonlijk gesprek met je behandelaar geheel of gedeeltelijk wordt vervangen door internet of andere nieuwe technologie. Denk hierbij aan websites waarop je een deel van je behandeling (bv oefeningen) online kunt doen, apps waarmee je je stemming kunt bijhouden, skype waardoor je beeldcontact kunt hebben met je behandelaar of games waarbij je spelenderwijs leert omgaan met je problemen. Het voordeel van e-health behandeling is dat je deze kunt doen waar en wanneer het je uitkomt.

Cliënten weten het beter
E-health projecten worden vaak opgestart door webbedrijven of medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg. Bij de ontwikkeling van deze projecten worden cliënten meestal wel gevraagd mee te denken. Altrecht geestelijke gezondheidszorg, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, TNO en Taskforce Innovatie willen echter een stap verder gaan en de rollen omdraaien. De beste expert in de geestelijke gezondheidzorg is immers de cliënt zelf. Daarom willen wij cliënten en ex-cliënten oproepen zelf een goed E-health product te bedenken.

Kick-off bijeenkomst
Ben jij (ex-)cliënt in de geestelijke gezondheidszorg en heb je een goed idee voor een website? Een app? Een game? Of misschien iets geheel nieuws? Kom dan naar de kick-off bijeenkomst die op 12 september plaatsvindt. Op deze bijeenkomst praten we met elkaar over de ontwikkelingen in e-health en kun je met allerlei experts praten om inspiratie op te doen. Voorbeelden van e-health producten vind je op www.e-hulp.nl/nieuws.


Geen behoefte aan een kick-off bijeenkomst?
Stuur gewoon je idee in voor 25 oktober 2012 door middel van het contactformulier. Of stuur een mail naar info@taskforceinnovative.nl. De winnaar wordt in januari 2013 bekend gemaakt. Natuurlijk mag de winnaar – als je dat wilt- anoniem blijven.

De jury let op:
• Originaliteit
• Uitvoerbaarheid
• Helpt dit e-health E-dee patiënten meer eigen regie te geven. Maakt dit e-health E-dee de zorg efficiënter?

Wie zitten er in de jury?
• In elk geval zullen er afgevaardigden van Altrecht, HKU, EGG, taskforce innovatie in de jury zitten en een (ex-)patiënt,

Belangrijke data
• 12 september 2012: Kick-off informatiebijeenkomst (Meer informatie over tijd en locatie volgt)
• Vóór 26 oktober 2012: E-dee inzenden
• 1 november 2012: Genomineerden zijn bekend
• Januari 2013: Winnaar Beste E-dee bekend

Tip lees eerst goed de spelregels!
http://www.hetbesteclientene-dee.nl/spelregels.html

Meer info: http://www.hetbesteclientene-dee.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s