Bedenk een innovatief idee voor verbetering obesitas zorg

VoorGoedeZorg 2012: ‘obesitas’
VGZ organiseert dit jaar de tweede editie van VoorGoedeZorg: een landelijke wedstrijd voor innovatieve ideeën in de gezondheidszorg. Iedereen mag meedoen en kan tot 7 augustus zijn of haar idee rondom het thema ‘obesitas’ insturen. De vijf beste ideeën worden in de finale gepresenteerd aan voormalig Dragons’ Den-presentator Jort Kelder en een deskundige jury.
VGZ zorgt ervoor dat het winnende project ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Samen werken aan betere zorg
Om goede zorg in Nederland te organiseren, wil VGZ graag iedereen betrekken bij het vinden van nieuwe initiatieven in de zorg. Wat kunnen we in Nederland samen doen om de gezondheidszorg verder te verbeteren? De wedstrijd VoorGoedeZorg sluit hier direct op aan: hoe helpen we mensen met obesitas gezonder te leven?

VoorGoedeZorg: idee wordt werkelijkheid
Deelnemers kunnen hun idee rondom het thema obesitas tot uiterlijk 7 augustus online insturen in de vorm van een projectvoorstel. De bedenkers van de vijftien beste ideeën worden uitgenodigd voor de halve finale, de vijf beste initiatieven gaan door naar de finale op 29 oktober in de Fabrique in Utrecht. Daar presenteren de kandidaten hun idee aan Jort Kelder, een deskundige jury en andere genodigden. De winnaar wint de uitvoering van het project: samen met VGZ wordt een projectteam opgezet dat gaat helpen bij de ontwikkeling, uitvoering en implementatie van het idee. Het beste idee wordt daarmee werkelijkheid en in de markt gezet.

Thema obesitas
Iemand heeft obesitas wanneer hij veel te zwaar is. Daarvan is sprake als hij een Body Mass Index (BMI) heeft van boven de 30. Obesitas komt in Nederland steeds meer voor en vaak in combinatie met andere ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Met de verbetering van de zorg voor obesitaspatiënten helpen we hen bij het verbeteren van hun totale gezondheid. In samenwerking met de Obesitas Vereniging wil VGZ daarom met VoorGoedeZorg een platform bieden voor innovatieve ideeën, om obesitas gezamenlijk aan te pakken. Want voor goede zorg, zorg je samen.

Winnaar 2011: I Cook 4 You
Vorig jaar won VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) op 10 oktober de eerste VoorGoedeZorg met het project ‘I Cook 4 You’. Het idee: jongeren helpen mantelzorgers door voor hen te koken. VGZ ging na afloop van de finale samen met VMCA direct aan de slag met de ontwikkeling van I Cook 4 You. Donderdag 24 mei vond de officiële start van het project plaats in aanwezigheid van wethouder Ineke Smidt.

Meedoen?
Heb je een innovatief idee om de zorg voor mensen met obesitas te verbeteren? Doe mee! Stuur het idee in als projectvoorstel, voor 7 augustus 2012.
Inschrijving voor de wedstrijd kan via de website www.vgz.nl/voorgoedezorg.

Advertentie

Eén reactie op “Bedenk een innovatief idee voor verbetering obesitas zorg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s