10.000 euro voor een sterk idee!

Ja, je leest het goed: er is tot 10.000 euro beschikbaar voor jouw sterke idee. De Rabobank Graafschap-Midden stelt ook dit jaar in totaal 125.000 euro beschikbaar voor het realiseren van maatschappelijke doelen. Daar kunnen dus heel wat projecten voor gerealiseerd worden, want ook kleinere aanvragen maken een kans. Belangrijkste voorwaarde is dat jouw sterke idee iets bijdraagt aan de lokale samenleving binnen het verzorgingsgebied van onze bank: globaal is dat Doetinchem, Wehl, Doesburg en Zelhem.

Waarom doet de Rabobank dit?
De Rabobank is een bijzondere bank, het is namelijk een coöperatie. Vanuit het verleden is dat zo gegroeid. De bank is van de leden en die hebben bepaald dat een deel van de winst weer terugvloeit naar onze lokale samenleving. Daarvoor is het Coöperatiefonds opgericht, dit jaar is er 125.000 euro beschikbaar. In november vieren we samen het Jaar van de Coöperatie, daarom pakken we het dit jaar extra feestelijk aan. Normaal gesproken kunnen alleen klanten van de Rabobank meedingen naar een bijdrage, nu wordt iedereen uitgenodigd mee te denken over een goede bestemming voor uitkeringen uit dit fonds. Jij dus ook.

Wat is dan een maatschappelijk doel?
Misschien vind je het een heel sterk idee als je jezelf een grote auto of een zwembad in de tuin toewenst. Je zult begrijpen dat dit buiten de kaders valt. Jouw sterke idee dient een maatschappelijk karakter te hebben en dat overstijgt ieder individueel belang. Waar moet je dan aan denken? Een voetbalclub wil haar kleedruimten renoveren, de fanfare heeft nieuwe pakken of instrumenten nodig, een museum wil een expositie inrichten, de ijsvereniging wil een ijsbaan moderniseren, een instelling heeft dringend een nieuwe rolstoelbus nodig, een wijk wil graag een speelplaats voor de kinderen of er valt een jubileum te vieren, kortom: te veel om op te noemen. Natuurlijk moet het project wel ten goede komen aan zo veel mogelijk klanten en leden binnen het werkgebied van de bank.

Aanmelden
Om de drempel zo laag mogelijk te houden, gaat het aanmelden van sterke ideeën in 2 stappen. Via deze website kun je heel kort en bondig jouw sterke idee omschrijven in maximaal 250 woorden. Omschrijf je idee en vermeld daarbij namens wie je de aanvraag doet, welk maatschappelijk doel je daarmee steunt en wat het concreet zal opleveren. Geef globaal aan welke bedrag daarmee gemoeid is. Aan de hand van deze gegevens maakt de jury, die is samengesteld uit een vertegenwoordiging van de leden van de bank, een voorselectie. Je krijgt hoe dan ook een reactie.

Meedoen kan tot 20 juli a.s.
Zorg dat je uiterlijk vóór 20 juli je idee hebt aangeleverd, zodat de jury een eerste selectie kan maken. Kom je door de eerste selectie heen, realiseer je dan dat je nog geen definitieve toekenning hebt gekregen. Je gaat dan een tweede fase in, waarbij je gevraagd wordt meer op detail het project te beschrijven. En weet je niet precies hoe dat moet, dan hoeft dat geen probleem te zijn, de Rabobank helpt je daar graag bij.

Meer info: www.ikhebeensterkidee.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s