Fototentoonstelling ‘Kijk mij Nou’

‘Kijk mij Nou’, Herstel in Beeld
Bij GGNet aan de Deventerstraat in Apeldoorn kun je een bijzondere tentoonstelling bezoeken. In de Kapel zijn van 15 patiënten uit de langdurige zorg meer dan levensgrote fotoverhalen te bewonderen over hun zoektocht naar herstel. Zij geven hiermee de bezoeker een inkijk in hun leven. Het zijn stuk voor stuk indrukwekkende verhalen over goede en minder goede tijden, die de bezoekers laten zien dat psychiatrische patiënten mensen zijn zoals jij en ik, met soms verrassende en bijzondere talenten.

Over het project
Het project ‘Kijk mij Nou!, Herstel in Beeld’ zet patiënten letterlijk in de spotlights en gaat samen met hen op zoek naar hun wensen, talenten en hun veerkracht. Door de zoektocht te fotograferen ontstonden mooie beeldverhalen. Zo gaf Willem een rondleiding door de binnenstad van Zutphen en bezocht Harm het Kröller-Müller museum om eindelijk weer eens de werken van zijn favoriete schilder Vincent van Gogh te bekijken.

Waarom dit project?
Omdat dé psychiatrische patiënt niet bestaat. Het gaat om mensen met elk een eigen verhaal. Het project wil hulpverleners in de psychiatrie helpen om de focus te verleggen van probleemgericht naar krachtengericht begeleiden van patiënten. Want een patiënt heeft een zieke, maar is niet zijn of haar ziekte.

Waar en wanneer?
De tentoonstelling is geopend van donderdag 28 juni t/m zondag 15 juli.
* elke donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en
* elke zondag van 11.00 tot 14.00 uur.
Locatie:
in de kapel van het GGNet terrein in Apeldoorn.
Adres: Deventerstraat 459, 7323 PT te Apeldoorn
De toegang is gratis. Je bent van harte welkom
Eén van de makers is steeds aanwezig om uitleg te geven over het project en vragen te beantwoorden.
Het fotoboek ‘Kijk Mij Nou! Herstel in beeld’ is te koop voor een actieprijs van € 15,00  (i.p.v. € 24,95).

Meer info: www.herstel4u.nl
Initiatiefnemers: Guido Bogert, Ingrid Bogert en Jan Sitvast

Mijn persoonlijke reactie.
Ik ben naar de opening van de tentoonstelling geweest op woensdag 6 juni bij GGNet in Warnsveld. Ik ben er ruim 1,5 uur geweest. Ik vond het zo mooi… zo indrukwekkend.. vol passie en emotie…  Niet alleen de tentoonstelling en de foto’s, maar zeker ook het verhaal achter de foto’s. Ik heb van Guido, Ingrid en Jan gehoord hoe dit project tot stand is gekomen. Met passie vertellen de makers over hun ervaringen, mooie en ontroerende momenten bij het maken van de foto’s. De foto’s komen tot leven, echt een kijkje in de belevingswereld van de mensen met een chronische psychiatrische ziekte: herstel in woord en beeld.
Dit moet je echt met eigen ogen gaan bekijken!
Alle complimenten en waardering voor Ingrid Bogert, Jan Sitvast en Guido Bogert.

En ja, ook deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de fondsen Fonds Psychische Gezondheid FondsNutsOhra en Dr. Wittenbergstichting. Ik weet nog dat Ingrid vorig jaar vertelde over dit idee tijdens de cursus fondsenwerven. En nu, een jaar later, is het project al gerealiseerd! Gefeliciteerd met dit mooie succes!

Advertentie

Eén reactie op “Fototentoonstelling ‘Kijk mij Nou’

  1. Hoi Ellen,

    dank je voor je mooie blog, zelfs de link naar de makers is er. Super!
    Ik hoop dat Jan en Ingrid veel succes krijgen met hun methode.
    Groetjes, en wellicht tot ziens, Guido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s