Hier is ie dan… Lipdub GGZmooianders

Vandaag de lancering van de lipdub GGZmooianders bij Saxion Hogeschool in Enschede en in Deventer. Dit is het resultaat van mijn eerste opdracht bij Saxion Lectoraat GGZ Herstelgerichte Zorg en Empowerment: ‘organiseer een activiteit over positieve beeldvorming van de GGZ, waarmee je 22.000 studenten bereikt van Saxion, in de Week van de Psychiatrie: 26 t/m 31 maart 2012, met als thema Contact.

Het is gelukt!
Super trots ben ik op dit geweldige resultaat! Het was een geweldig leuke intensieve, creatieve en interactieve samenwerking met de hele projectgroep, het team van Saxion Lectoraat GGZ en Kunsteducatie Grote Broer en natuurlijk alle studenten, docenten, hulpverleners, cliënten en ervaringsdeskundigen die deze lipdub mede mogelijk hebben gemaakt!

Lipdub opnamedag
Deze lipdub is dinsdag 27 maart gemaakt op Saxion Hogeschool in Deventer. Het was een geweldige dag om samen met studenten, cliënten, hulpverleners, docenten en ervaringsdeskundigen deze lipdub te maken, onder leiding van theaterregisseurs van Kunsteducatie Grote Broer. Een dag van 12.00 – 18.00 uur, waarbij er volop contact was tussen alle doelgroepen, op een unieke en ludieke manier. Samen zijn de acts bedacht, geregisseerd en geoefend, afgewisseld met het maken van rekwisieten. Aan het einde van de dag is de lipdub getoond in de collegezaal aan iedereen die er aan meegewerkt heeft.

Lancering
Vandaag is deze lipdub doorlopend getoond op groot scherm met grote geluidsboxen in de ontvangsthal van Saxion Deventer en Enschede. Elk half uur werd de lipdub gedraaid op alle tv schermen binnen Saxion. Overal was de lipdub te zien en te horen! Om 12.30 uur is de lipdub officieel gelanceerd bij Saxion in Enschede, waarbij er contact is gelegd op ludieke manier alle studenten en docenten en er was live een twitterverslag te volgen via @ggzmooianders en op www.facebook.com/GGZmooianders

Making of
De hele dag is er ook een filmploeg van Grote Broer aanwezig geweest om diepte interviews te houden over de achtergrond en motivatie voor deze lipdub. Over 2 weken is deze making of ook online te bekijken via www.ggzmooianders.nl . Daarnaast was er veel media aandacht,  De eerste reportages met de making of filmpjes van deze opnamedag stonden dezelfde dag online. Lees, kijk en beleef het in De Stentor en op  RTVOost 

En weet je wat zo bijzonder is
Mijn andere twee projecten over beeldvorming van de ggz, die ik vanuit Zorgbelang Gelderland heb opgezet, waren natuurlijk ook goed vertegenwoordigd.
De theatergroep De Firma Zorgbehang en het educatieve eigenwijze bordspel een steekje los? pastte natuurlijk prima in deze lipdub. Geweldig om samen met mijn beide teams, de ervaringsdeskundige acteurs en de ervaringsdeskundige spelleiders aan deze lipdub deel te nemen.

Nieuwsgierig?
Bekijk alle foto’s, reacties, ervaringen, media aandacht, filmpjes en natuurlijk het prachtige eindresultaat van de lipdub op www.ggzmooianders.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s