Saxion Lectoraat GGZ maakt lipdub in Week van de Psychiatrie

Op dinsdag 27 maart wordt bij Saxion in Deventer een lipdub gemaakt met 115 studenten, docenten, cliënten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners, onder leiding van enthousiaste theaterregisseurs van Kunsteducatie Grote Broer. Wim Boomkamp, directeur Saxion, geeft de aftrap van de lipdub. Een lipdub is een videoclip waarin een groep mensen in één opname een liedje playbackt en ondertussen een leuke act opvoert. Deze lipdub staat in het teken van de positieve beeldvorming van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het nummer van deze lipdub is Think van Aretha Franklin. Deze lipdub sluit aan bij het thema van de Week van de Psychiatrie, (26 t/m 31 maart) namelijk Contact gewenst.

Mijn eerste project bij Saxion Lectoraat GGZ
De organisatie en realisatie van deze lipdub is mijn eerste opdracht bij Saxion Lectoraat GGZ. In februari hadden we het idee bedacht, om in de Week van de Psychiatrie 22.000 studenten te bereiken, gericht op het thema ggz en contact.  Tot voorheen had ik nog nooit gehoord van een lipdub ;-), daar kwam snel verandering in…. Samen met een zeer enthousiaste Houda, student Saxion Verpleegkunde en een bevlogen creatieve fanatieke projectgroep hebben we in de afgelopen maand alle voorbereidingen gedaan voor deze unieke lipdub! Een geweldig teamwerk! Morgen is het dan zover….

Programma: dinsdag 27 maart 2012
Opening door Lector Peter Goossens
12.00 – 12.30: gezamenlijke info in theaterzaal door Kunsteducatie Grote Broer
12.30 –  15.00:  4 groepen gaan afwisselend starten met oefenen van de acts
12.30 –  15.15:  in het restaurant is er alle ruimte voor onderling contact tussen studenten, clienten, hulpverleners en docenten, organisaties presenteren zich, rekwisieten worden gemaakt, er worden interviews en filmpjes opgenomen voor de making of. Er zijn 5 fotografen aanwezig en er is een speciale social media hoek, elk uur worden de laatste nieuwtjes en foto’s online gezet via twitter, facebook en de blogsite.
15.30 – 17.30: oefenen, generale en filmopname lipdub
17.30 – 17.45: het eindresultaat van de lipdub wordt gepresenteerd aan alle deelnemers

Organisaties die hier aan deelnemen:
Saxion: AMA Toegepaste Psychologie, Verpleegkunde, Art & Technologie, Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie, Dimence, Riwis Zorg en Welzijn, GGZCentraal, GGNet, Landelijke Stichting Zelfbeschadiging, Stg Borderline, Stg Cliënteninitiatieven Achterhoek, Vriendendiensten Deventer, Ixta Noa, wooncorperatie Domijn, Any You, Zorgbelang Gelderland, Theatergroep De Firma Zorgbehang, Spel een steekje los?

Lancering lipdub op donderdag 29 maart 2012
De lipdub wordt elk half uur (!) uitgezonden op alle beeldschermen binnen Saxion Enschede en Deventer. Tevens staat er een groot projectiescherm in beide centrale hallen waarin de lipdub getoond wordt. De lipdub is vanaf 29 maart te zien op www.ggzmooianders.nl .

GGZmooianders is een project gericht op positieve beeldvorming over mensen met een psychische kwetsbaarheid. Een initiatief van Saxion Lectoraat GGZ Herstelgerichte Zorg en Empowerment, onderdeel van Saxion Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie.

Alle informatie over dit project is te lezen op www.ggzmooianders.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s