Fondsenwerving

In 2000 ben ik gestart met fondsenwerving voor nieuwe projecten en activiteiten op het gebied van eetstoornissen voor de zelfhulporganisatie ZieZo. Sindsdien heb ik jaarlijks fondsen aangeschreven om nieuwe projecten te realiseren. Ik heb ervaring opgedaan met het aanvragen van financiering bij ruim 30 verschillende fondsen, zowel landelijke fondsen alsook regionale fondsen. Het is een uitdaging om elke keer weer de juiste financiering voor een nieuw project te vinden, zodat weer nieuwe initiatieven kunnen worden gestart.

Fondsenwerving is voor mij geen einddoel, maar een middel om nieuwe ideeën te financieren. Tot nu toe ben ik ook altijd inhoudelijk actief bij de ontwikkeling en uitvoering van de projecten. Bekijk het overzicht van succesvolle projecten die gefinancieerd zijn door fondsen.

In 2006 ben ik bij Zorgbelang Gelderland gaan werken en heb ik al mijn ervaringen gebundeld en heb een cursus Praktijkgericht Fondsenwerven ontwikkeld, speciaal voor cliëntenorganisaties. Dit is een praktijkgerichte cursus, die bestaat uit 3 dagdelen. Deze cursus is specifiek gericht op projectfinanciering. Lees het artikel in Vraag aan Bod, met ervaringen van de deelnemers aan de cursus. Inmiddels heb ik deze cursus ruim 20 keer gegeven in de afgelopen 5 jaren.

Mijn praktijkervaring met fondsenwerving zet ik nu in voor diverse organisaties:
– Academie Zorgbelang Gelderland: deze cursus wordt gratis aangeboden aan aangesloten organisaties van Zorgbelang Gelderland
Ervaringskennis: cursus van 3 dagdelen met open inschrijving. Deze cursus geef ik 2 a 3 keer per jaar.
Windesheim: Docent Fondsenwerving in de Praktijk, binnen de minor aan voltijdstudenten en binnen de Modules Fundraising Grantmaking & Sponsoring
Zorgsubsidiekalender: binnenkort ga ik een masterclass geven bij de Zorgsubsidiekalender.

 Overige mogelijkheden
In company: op verzoek geef ik deze cursus ook in company.
Introductieworkshops: op vezoek geef ik introductieworkshops van 1 uur, bijvoorbeeld op congressen of contactdagen, om een indruk te geven van de vele mogelijkheden van fondsenwerving.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s