AWF Jubileumprijs 25.000 euro

logoAWFHet Antonia Wilhelmina Fonds (Fonds op Naam van het Fonds Psychische Gezondheid) bestaat dit jaar 100 jaar. Om dat te vieren, stelt het Fonds € 25.000 beschikbaar ten behoeve van een Werkplaats die gericht is op het verbeteren van de behandeling en begeleiding van mensen met een LVB en gedragsproblemen. De uitkomsten van de werkplaats moeten uiteindelijk bijdragen aan een hogere kwaliteit van bestaan.
Het Fonds doet dit graag samen met de Borg, VOBC en Landelijk Kenniscentrum LVB door tijdens dit congres ‘Met het oog op behandeling 3’ bekend te maken wie het beste idee voor deze Werkplaats heeft ingediend en vervolgens het idee mag gaan uitwerken en uitvoeren.

Criteria voor het indienen van de ideeën:
1. Het idee heeft betrekking op een Werkplaats die de behandeling en/of begeleiding van mensen met een LVB en gedragsproblemen verbetert en daardoor ook hun kwaliteit van bestaan.
2. Iedereen kan een idee indienen, maar er moet wel een praktijkorganisatie nauw bij betrokken zijn. De subsidie wordt toegekend aan een rechtspersoon.
3. De Werkplaats richt zich op kennisontwikkeling die direct en breed toepasbaar is in de praktijk.
4. De Werkplaats levert dus een concreet product op in de vorm van een methodiekbeschrijving, handleiding, website e.d. die ook door andere organisaties gebruikt
kan worden.
5. Bij de ontwikkeling van de producten worden deskundigen uit de praktijk betrokken, waar mogelijk aangevuld met ervaringsdeskundigen.
6. De Werkplaats is nog niet gestart en wordt bij voorkeur binnen een jaar afgerond.
7. Het Antonia Wilhelmina Fonds stelt voor de Werkplaats € 25.000 beschikbaar.
Wanneer voor de realisatie van de Werkplaats meer financiële middelen nodig zijn, moeten die door de eigen organisatie worden gefinancierd.

Procedure voor het indienen ideeën:
• Geef in maximaal 1000 woorden een heldere beschrijving van het idee en verwerk daarin: het probleem of de aanleiding voor het idee/werkplaats; een korte uitwerking van het idee en het doel; het beoogde eindproduct; de planning; begroting; betrokken organisatie(s); en ideeën voor de verspreiding/implementatie van de beoogde uitkomsten.
• Mail het idee uiterlijk 15 september 2013 naar Ben Roelands B.Roelands@fondspsychischegezondheid.nl
• Alle ideeën die voldoen aan de criteria worden voorgelegd aan een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Borg, VOBC, Landelijk Kenniscentrum LVB en Fonds Psychische Gezondheid.
• De drie beste ideeën worden uitgenodigd om het idee voor de Werkplaats verder uit te werken in een concreter projectvoorstel van maximaal 2.500 woorden (uiterste indiendatum 1 november 2013).
• De winnaar wordt bekend gemaakt op het congres ’Met het oog op behandeling 3’ op 14 november 2013. Met deze winnaar worden verdere afspraken gemaakt over de toekenning en uitvoering van het project

Voor meer informatie kijk op http://www.psychischegezondheid.nl/page/166/antonia-wilhelmina-fonds.html

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s