Niek de Jongprijs 2013 10.000 euro

Vooraankondiging_Niek_de_Jong_Prijs_2013Wie in 2011 of 2012 een Nederlands innovatief zorgproject bekendheid heeft gegeven via de media, kan in aanmerking komen voor de Niek de Jong Prijs 2013, met als hoofdprijs 10.000 euro.

De Niek de Jong Prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en is een initiatief van Zorgverzekeraars Nederland en het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De laatste organisatie stelt de prijzen beschikbaar. Naast de hoofdprijs zijn er ook nog eens vier prijzen van elk 2.500 euro te winnen.

Voorwaarden voor deelname:

  • De prijzen zijn bestemd voor personen, organisaties of instellingen die een Nederlands innovatief zorgproject op een uitzonderlijk positieve manier in de media hebben belicht. Dat kan een regionaal of landelijk project zijn.
  • Het project moet ten dienste staan van bijvoorbeeld patiënten, patiëntengroepen of preventie.
  • Ook is voorwaarde dat anderen het kunnen het kopiëren. Met andere woorden: het verdient navolging.
  • Een ander belangrijk criterium is volgens jurysecretaris Loek Caubo de bijdrage van het project aan imagoverbetering: “De gezondheidszorg komt de laatste tijd niet altijd positief in het nieuws. De projecten waarnaar wij op zoek zijn, dragen juist bij aan de positieve beeldvorming van de zorg. Het project lost bijvoorbeeld een kwaliteits- of capaciteitsprobleem op of biedt een oplossing voor een financierings- of organisatieprobleem.”
  • Ook is het van belang dat het project aantoonbaar resultaat heeft opgeleverd

Aanmelden voor 1 september.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en kiest vijf genomineerden uit. Op 28 november reikt ZN-voorzitter André Rouvoet de prijs uit op het kantoor van ZN in Zeist.

Inschrijfformulier Niek de Jong Prijs 2013
Lees het volledig persbericht van Zorgverzekeraars Nederland

logo ZNnaamloos

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s