Gratis voorstelling De Firma Zorgbehang 13 mei Art Brut Biënnale 2012

De Firma Zorgbehang geeft gratis theatervoorstelling tijdens de Art Brut Biënnale in Hengelo (Ov).
Zondag 13 mei 2012: 12.00 – 13.30 uur
Locatie: Creatieve fabriek, in de Theaterzaal
Adres: Tuindorpstraat 61, 7555 CS Hengelo (Ov)
Toegang: gratis
Meer info: www.artbrutbiennale.nl 

Een creatieve therapie die volledig uit de hand loopt. Een schrijnende scène over de onmacht van ouders en hun psychisch labiele kind. Maar gelukkig is daar de telefonische hulpdienst (‘ligt u al in bad?’). En…het definitieve bewijs dat geest en lichaam onscheidbaar zijn… De Firma Zorgbehang laat het u zien tijdens de Art Brut Biënnale. Theater met lef, humor, confrontatie, zang, beweging, verstilling en heel veel herkenning.

De Art Brut Biennale 2012 gaat over kunst in zijn meest directe en ongeremde vorm. Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een psychische ziekte of een verstandelijke beperking. Hun werk verdient de aandacht van het grote publiek. De Art Brut Biennale biedt daarvoor het podium: 6 dagen lang krachtige kunst in de vorm van exposities, workshops, debatten, lezingen, theatervoorstellingen en andere optredens. Het tweejaarlijkse evenement vindt plaats van 10 t/m 16 mei 2012 bij de Creatieve Fabriek in Hengelo en is gratis toegankelijk.

De Firma Zorgbehang: ervaringsdeskundige acteurs die theater op maat maken over de ggz. Met veel theatertalent én ervaringsdeskundigheid op het gebied van de ggz, wordt in optredens zichtbaar wat eerder onzichtbaar en ‘achter het behang’ bleef. Noem een willekeurig ziektebeeld en wij maken er theater over! De Firma Zorgbehang geeft je op een ludieke manier een andere kijk op de ggz.

Aanrader
De Firma speelt vaak maatwerkoptredens voor besloten groepen en dan kun je niet zomaar komen kijken. Nu is de voorstelling voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis! Op zondag 13 mei wordt er weer een mooie voorstelling gegeven! Voor iedereen herkenbaar, zo hilarisch. Dus als je kans hebt, ga zeker kijken!

En wat is mijn betrokkenheid?

Vanuit Zorgbelang Gelderland ben ik in 2008 gestart met De Firma Zorgbehang als pilotproject. In 2009 heeft De Firma Zorgbehang de Roos van Elisabeth Prijs gewonnen, omdat ze zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken op het terrein van maatschappelijke integratie van (ex-)psychiatrische patiënten. Momenteel ben ik bezig met de overdracht en in 2012 zal deze theatergroep waarschijnlijk als zelfstandige stichting verder gaan.

Meer info www.defirmazorgbehang.nl , bekijk facebookpagina of volg de nieuwtjes via twitter @firmazorgbehang

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s