75.000 euro voor een goed idee!

Heb je een vernieuwend idee om mensen elkaar te laten ontmoeten?
En heeft die ontmoeting een positieve uitwerking op de gezondheid en het welzijn van mensen?
Stuur dan voor 18 april 15.00 uur jouw idee in voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.
Je maakt dan kans op € 75.000 om uw idee uit te voeren!

Insturen loont
Insturen voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs loont. Weliswaar is er één prijs beschikbaar van € 75.000. Maar ook andere inzenders maken kans op financiering. Zo krijgt een selecte groep kanshebbers hulp in het Zorgvernieuwingsatelier om hun plannen verder uitgewerkt te krijgen. En worden zij in contact gebracht met potentiële financiers tijdens de Nationale Zorgvernieuwingsdag.

Thema 2012
De prijs heeft dit keer als thema: Goed je te ontmoeten. Juist als mensen elkaar ontmoeten, kunnen zij elkaar leren begrijpen en inspireren. Daardoor is het makkelijker om met elkaar problemen aan te pakken die de gezondheid en het welzijn van mensen beïnvloeden. Bijvoorbeeld in de zorg, in de wijk, op school of op het werk. Elke vondst is welkom. Het kan bijvoorbeeld gaan om de ontmoeting tussen zorgverlener en cliënt. Tussen vrijwilliger en professional. Tussen jong en oud. En tussen allochtoon en autochtoon. Zolang het maar een nieuw idee is en het bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Waarom deze prijs?
De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is een van de bekendste prijzen op het gebied van zorg en welzijn. De prijs is bedoeld om vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te bieden. Initiatiefnemers zijn ZonMw en VSBfonds.

Wie kan meedoen?
Iedereen. Zoals zorgverleners, cliënten, patiënten, vrijwilligers, managers, mantelzorgers, particuliere initiatiefnemers, docenten, vernieuwers en belangenbehartigers. Zolang er (straks) maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert. Lees meer over de criteria, voorwaarden en nieuwtjes op de www.zorgvernieuwingsprijs.nl

Waarom insturen?
Je maakt kans op € 75.000 om uw plan uit te voeren. Meedoen is eenvoudig. Werk uw idee in een aantal zinnen uit op het inschrijfformulier. En stuur dat tijdig in. Je maakt kans op ondersteuning om uw idee te verfijnen. Van de kennis, ervaring en contacten heeft u nog lange tijd profijt. Ook als je niet wint, is het mogelijk dat uw idee alsnog wordt omarmd door een financier. Tijdens de Nationale Zorgvernieuwingsdag brengen we je in contact met diverse fondsen. En je krijgt handige tips om uw idee toch gefinancierd te krijgen. Deelname levert publiciteit en bekendheid op.

Mijn persoonlijke ervaring
Ik doe al ruim 10 jaar mee met deze Zorgvernieuwingsprijs, ook al heb ik nooit een prijs gewonnen, ik heb er elke keer weer veel van geleerd en vooral veel nieuwe ervaringen en inspiratie opgedaan.
De eerste keer dat ik mee deed, was vanuit ZieZo in 2001, toen was het thema: ‘Ruimte voor Vrijwilligers’. Ik had toen op één A4 tje mijn idee voor het Praktijkhuis voor eetstoornissen opgeschreven, een ruimte voor vrijwilligers en deelnemers, om te oefenen met praktijksituaties. De hoofdprijs was toen 75.000 gulden. Ik had toen niet gewonnen, maar… enkele maanden later kreeg ik wel bericht van het VSBfonds, dat mijn idee geselecteerd was uit alle inzendingen, omdat ze het zo’n goed idee vonden. Ze vroegen of ik een projectaanvraag wilde indienen, dus of ik het plan verder wilde uitwerken in een projectplan en een begroting, want het VSBfonds wilde dit project graag financieren. Ik was helemaal verrast en blij. Dat had ik nooit verwacht!
Het was een eerste idee, maar ik had er eigenlijk nog niet zo heel goed over nagedacht en ik had nog niet veel ervaring met fondsenwerving. Ik had het elke keer opzij gelegd, en tot drie keer toe werd ik gebeld door het VSBfonds, dat ze mijn idee zo goed vonden, of ik toch mijn projectplan wilde indienen.
Toen ben ik me er in gaan verdiepen, alles gelezen over het fonds, de criteria, projectplan, begroting etc. etc.  Ik ben ook heel goed gaan nadenken en vooral veel praten met iedereen over mijn idee: Het Praktijkhuis. Toen ik het projectplan aan het schrijven was, kwam ik er achter dat er toch heel veel komt kijken bij zo’n project. Dat was ook mijn eerste grote projectaanvraag, voor een project van 3 jaar. Met een totaal begroting van 373.000 euro. Ik heb in 2002 de aanvraag ingediend bij het VSBfonds voor 125.000 euro, en ook gekregen! Ongelofelijk. Wat was ik toen blij en trots!

Van idee naar realisatie!
Dit was het resultaat van een spontaan idee op één A4. En deze 125.ooo euro was dus veel meer dan de hoofdprijs van 75.000 gulden voor de Zorgvernieuwingsprijs. Daarna ben ik andere fondsen gaan aanschrijven, alle andere 12 fondsen waren ook enthousiast en in 2003 had ik de volledige financiering rond en is het eerste Praktijkhuis voor eetstoornissen in Nederland geopend door Leontien van Moorsel.

Voor een goed idee is altijd geld!
En ja, sindsdien ben ik overtuigd dat voor een goed idee altijd geld is. Wil je er alles over weten en leren? Dat kan! Ik geef de cursus  ‘voor een goed idee is altijd geld’, praktijkgericht fondsenwerven voor non-profit organisaties. Hierin vertel ik alle ins en outs en vooral heel veel praktijkervaringen over hoe en waar je geld kunt werven voor jouw idee! Binnenkort ga ik weer een nieuwe cursus geven in Arnhem.

Doe altijd mee met prijsvragen!
Doordat ik spontaan op één A4 mijn idee had opgestuurd naar de Zorgvernieuwingsprijs, werd mijn idee dus ook echt opgemerkt. Door deze ervaring ben ik onverwacht in de wereld van fondsenwerving terecht gekomen en had ik binnen een jaar 373.000 euro van 13 verschillende fondsen. Anders was ik er waarschijnlijk helemaal nooit aan begonnen.

Doe mee en tot ziens op de Zorgvernieuwingsdag 2012

Ik doe nog steeds elke keer mee met de Zorgvernieuwingsprijs, niet zo zeer om te winnen, maar wel voor de ervaring en de inspiratie. Elke keer wordt er een Zorgvernieuwingsdag georganiseerd voor iedereen die deelneemt, er is een fondsenmarkt, om in gesprek te gaan met diverse fondsen. Er worden altijd mooie workshops gegeven met goede en inspirerende sprekers. Het is gewoon erg leuk om met zoveel enthousiaste energieke mensen en organisaties in contact te komen, die met passie en overtuiging de zorg willen verbeteren en vernieuwen. En… deze Zorgvernieuwingsdag is ook nog eens gratis voor iedereen die meedoet aan de Zorgvernieuwingsprijs, zeker de moeite waard!

Dus.. niet langer meer gewacht, doe mee en graag tot ziens op de Zorgvernieuwingsdag 2012!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s