Vliegende start GGZmooianders

Met trots en veel enthousiasme kan ik nu vertellen over het nieuwe project dat ik ben gestart bij Saxion Lectoraat GGZ. Het project heet GGZmooianders en is gericht op positieve beeldvorming over mensen met een psychische kwetsbaarheid. De eerste activiteit is het maken van een lipdub op dinsdag 27 maart 2012 tijdens de Week van de Psychiatrie. De site is online: www.ggzmooianders.nl  

Wat is een lipdub?
Een lipdub is een videoclip waarin een groep mensen in één opname een liedje playbackt en ondertussen een leuke act opvoert. Deze lipdub sluit aan bij het thema van de Week van de Psychiatrie 2012: Contact. Het nummer dat wij gebruiken is Think van Aretha Franklin.

Doe je mee?
We gaan deze lipdub maken met studenten, docenten, cliënten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners. We hebben ongeveer 100 mensen nodig, voor en achter de schermen. Wil je meedoen met deze lipdub? dan is dit DE kans. Maak er een teamuitje van of uitstapje met vrienden, clienten of familie. Iedereen mag meedoen! VOL = VOL. Iedereen die in de regio Apeldoorn – Enschede, Doetinchem – Zwolle woont of werkt, heeft voorrang.

Waar en wanneer?
Deze lipdub wordt gemaakt op dinsdag 27 maart 2012 bij Saxion Hogeschool in Deventer. Op deze dag worden de acts geoefend in kleine groepen en na de generale repetitie wordt de lipdub opgenomen. De lancering van deze lipdub is op donderdag 29 maart 2012 bij Saxion in Deventer en Enschede. Voor meer info en aanmelding: www.ggzmooianders.nl

Hoe is dit project ontstaan?
Sinds januari 2012 ben ik werkzaam bij Saxion Lectoraat GGZ. Mijn eerste opdracht was, organiseer een activiteit over positieve beeldvorming van de ggz, waarmee je 22.000 studenten bereikt van Saxion, in de Week van de Psychiatrie: 26 t/m 31 maart 2012. Binnen 2,5 maand dus iets nieuwe bedenken, opzetten, organiseren en realiseren. Nu ben ik altijd wel in voor nieuwe uitdagingen, maar toch… Zoiets groots, in 8 uur per week. En ja.. tuurlijk gaat het weer lukken, dankzij een zeer enthousiaste projectgroep.

Vliegende start
Op 9 januari was mijn eerste werkdag, op 6 februari ben ik gestart met een creatieve brainstorm voor diverse organisaties, belangstellenden en studenten. En na drie uur, waren er volop ideeën. We hebben gekozen voor het maken van een lipdub. Twee weken later knopen doorgehakt, projectnaam bedacht, offertes aangevraagd, afspraken gemaakt, site gebouwd, pr via sociale media. Op 5 maart was de lancering van de site www.ggzmooianders.nl  op de refereeravond van Lectoraat GGZ. Binnen 2 dagen al meer dan 500 bezoekers op de site, flyers naar de drukker en vandaag 8 maart was de voorbereidende teamworkshop voor het maken van de lipdub, samen met www.grotebroer.com , kunsteducatie Nijmegen, die veel ervaring heeft met lipdubevenementen.
Bijna niet te geloven hoe dit zo snel is ontstaan, met een zeer enthousiaste en betrokken projectgroep, ervaringsdeskundigen, studenten en gestimuleerd en ondersteund door Saxion Lectoraat GGZ. Dit project doe ik samen met Houda, student Verpleegkunde, dit is tevens haar afstudeeropdracht. Houda is erg enthousiast, niet alleen over dit project, maar ook over het werken in de ggz.

Nieuwsgierig?
Wil je er alles over weten? Wil je het laatste nieuws blijven volgen en/of doe je mee, ga naar www.ggzmooianders.nl  en natuurlijk ook te volgen via twitter @ggzmooianders  en binnenkort ook actief op facebook…

Advertentie

Eén reactie op “Vliegende start GGZmooianders

  1. GE- WEL- DIG!!!! als ik toch dichterbij woonde dan deed ik mee!! heel veel plezier toegewenst bij het maken van de lipdub,dat lijkt me een feestje. En goed om op deze manier positieve aandacht te geven.

    veel succes en plezier ermee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s