LSZ en Een Steekje Los? winnaar K.F.Hein Stimuleringsprijs 2012

De Landelijke Stichting Zelfbeschadiging heeft de K.F.HeinStimuleringsprijs 2012 gewonnen, voor de ontwikkeling van een uitbreidingsset van Een Steekje Los? over zelfbeschadiging.
Op woensdag 14 november was de prijsuitreiking in Utrecht op de locatie van de K.F.HeinStichting. Sinds 2008 reikt het Fonds jaarlijks een Stimuleringsprijs uit aan een Utrechtse instantie voor maatschappelijk werk die zich op bijzondere wijze onderscheidt in de zorg voor haar cliënten. De Stimuleringsprijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro dat aan een concreet project besteed moet worden.

In 2012 waren er 2 genomineerde projecten voor de Stimuleringsprijs. Naast de LSZ was ook het UMC Wilhelmina Kinderziekenhuis genomineerd. Beide projecten moesten een pitch geven. Deze pitch heb ik samen met Sabine te Vaarwerk en Sonja Nijon gegeven, natuurlijk spelenderwijs. Aan de hand van de grote speelkaarten hebben we nieuwe vragen bedacht specifiek over Zelfbeschadiging. Ik was de spelleider en ik ging spelenderwijs in gesprek met Sabine te Vaarwerk en Sonja Nijon, als vertegenwoordigers van de LSZ.

Vervolgens ging de jury in beraad om een keuze te maken.
De jury was onder de indruk van beide projecten en heeft daarom gekozen om beiden de eerste prijs te geven ter waarde van 5.000 euro.

Volgend jaar worden beide winnende organisaties weer uitgenodigd om te vertellen over de nieuwe projecten die middels deze Stimuleringsprijs gefinancierd worden.

Na het officiële gedeelte was er veel belangstelling van de aanwezigen om het spel te bekijken. Mariska en Arnout waren als spelleiders actief om de informatie te geven over het doel en de werkwijze van Een Steekje Los?
Deze prijs is een erg mooie start voor het ontwikkelen van de uitbreidingsset, om zelfbeschadiging spelenderwijs en laagdrempelige bespreekbaar te maken. Zowel in lotgenotengespreksgroepen alsook bij voorlichtingsbijeenkomsten, met als doel taboe doorbreken, herkenning en erkenning en het bieden van steun aan alle betrokkenen.

De LSZ gaat nu op zoek naar aanvullende financiering, zodat we in 2013 samen de speciale uitbreidingsset kunnen maken.

Dit was de tweede prijsuitreiking binnen 5 dagen en maandag 19 november hebben we weer een prijsuitreiking. Een Steekje Los? is genomineerd voor de Roos van Elisabeth. Morgen zijn we met het hele spelleidersteam weer van de partij, bij Stichting Elisabethfonds in Deventer. Het wordt weer een spannende middag. Nieuwsgierig? volg het laatste nieuws op twitter @ellenspanjers

Plaats een reactie