Steun de Dierenbescherming OverGelder


Loop mee met de Dierenbeschermingstocht op 24 juni!

Op zondag 24 juni 2012 organiseert Dierenbescherming OverGelder in de mooie omgeving van Twello de Dierenbeschermingstocht, een sponsorloop van 7,5 km met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de zwerfkatten in de regio. De Dierenbescherming hoopt met de sponsorloop € 25.000, – op te halen. Met dit bedrag kan zij de komende maanden zo’n 250 zwerfkatten helpen. Geef je snel op en help de Dierenbescherming hun doel te behalen!

Het parcours voert door het natuurgebied de Ossenwaarden, langs kleinschalige landerijen en door het Sterrenbos. Start en finish vinden plaats bij Hof van Twello, Rijksstraatweg 17A in Twello. Je kunt naar keuze 7,5 kilometer rennen of wandelen voor het goede doel. Individueel, als gezin of als groep meedoen, het kan allemaal. De hardlopers starten om 11.00 uur. Om 13:00 uur starten de wandelaars, eventueel met hun trouwe viervoeter.

De Dierenbeschermingstocht is een sponsorloop.
Aan de deelnemers wordt gevraagd zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen bij vrienden, familie of kennissen, met als doel € 50, – per deelnemer.  Uiteraard geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Mocht je de 7,5 km te zwaar vinden dan kun je tegen dezelfde sponsorbijdrage het Blote Voetenpad wandelen (zonder hond). Deze ‘belevenis’ is 2 km lang.

Doe je mee?
Wil je ook mee lopen met deze Dierenbeschermingstocht?
Lees verder voor meer informatie en aanmelding

Doe je niet mee? maar wil je wel een bijdrage leveren?

Wil of kun je zelf niet meedoen met deze sponsorloop? Maar wil je wel een bijdrage leveren?
Dat kan ook. Je kunt deze sponsorloop ook steunen door een donatie te doen aan een van de deelnemers.

Help de zwerfkatten in de regio!
Zwerfkatten zijn een groot probleem in Nederland. Nog altijd laten veel katteneigenaren hun dier niet castreren of steriliseren, met alle gevolgen van dien. Zwerfkatten zijn dan ook vaak verwilderde huiskatten, die in groepen leven en overlast veroorzaken. Ze worden overal verjaagd en hebben te kampen met ziekte, honger en kou. OverGelder trekt zich het lot van deze dieren erg aan en doet er alles aan het probleem diervriendelijk op te lossen.

Dat gebeurt door de dieren te vangen, onvruchtbaar te maken en weer terug te plaatsen. Gevangen kittens gaan niet terug, maar worden via gastgezinnen opgevangen en uiteindelijk geplaatst als huiskat. Zo wordt de populatie in toom gehouden zonder dieren te doden. Al dit werk kost gemiddeld € 100, – per kat. Uitgaande van de vele honderden dieren die OverGelder jaarlijks behandelt, is iedere euro zeer welkom. Loop dus mee en zorg dat er zo veel mogelijk dieren geholpen kunnen worden!

Meer info
Dierenbescherming OverGelder heeft zo’n 12.000 leden en is actief in 35 gemeentes, grotendeels in Gelderland. De vereniging spant zich op vele manieren in voor het welzijn van dieren in de regio. Ze bestrijdt dierenmishandeling, vangt dieren in nood op en werkt met voorlichting en acties aan een diervriendelijke samenleving. Meer informatie: www.overgelder.dierenbescherming.nl of volg de nieuwtjes op twitter: @DB_OverGelder 

Waarom nu deze blog?
Omdat ik een hele grote kattenvriend ben en omdat ik dolblij ben met mijn eigen katten. Ik gun alle katten en kittens een heel mooi leven met veel zorg, liefde en alle aandacht die ze verdienen. Ik kan het dan ook bijzonder waarderen hoe de Dierenbescherming OverGelder zich inzet voor alle zwerfkatten, met alle zorg en aandacht, samen met de vele vrijwilligers en gastgezinnen die dit mogelijk maken om deze zwerfkatten op te vangen en alle zorg te bieden die nodig is. Daarnaast heb ik de Dierenbescherming ook leren kennen tijdens een van mijn cursussen fondsenwerving die ik geef. Ik heb gehoord en gezien welke nieuwe en mooie projecten ze gaan opzetten. Ik draag de Dierenbescherming OverGelder een warm hart toe en daarom wil ik hier graag meer aandacht aan geven.

                                                 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s